learn-english-today.com-logo

English Grammar Quiz

PREPOSITIONS 4

www.learn-english-today.com

Complete the sentences with the correct preposition. (Answers at the end of the page.)

span class="red"
  1. David is late again.  That's typical   ________  him!   
    • (a) OF
    • (b) TO
    • (c) FOR
    • (d) IN

  2. Could you translate the report  __________  English please? 
    • (a) TO
    • (b) INTO
    • (c) IN
    • (d) WITH

  3. The new director reminds me  __________   Bill Gates.
    • (a) WITH
    • (b) TO
    • (c) OF
    • (d) FROM

  4. He's nervous because he occasionally suffers  _________  loss of memory.
    • (a) OF
    • (b) WITH
    • (c) IN
    • (d) FROM

  5. With a lot of determination she succeeded  ________  getting  into Harvard.
    • (a) IN
    • (b) TO
    • (c) FOR
    • (d) BY

  6. They're busy drawing  __________   a plan for the new campaign.
    • (a) ON
    • (b) AT
    • (c) OUT
    • (d) UP

  7. My colleague always finds fault _______ others but never _______  himself.
    • (a) IN/WITH
    • (b) IN/IN
    • (c) WITH/WITH
    • (d) WITH/IN

  8. Business is better nowadays.  We're recovering  __________ the crisis.
    • (a) OF
    • (b) FROM
    • (c) OUT OF
    • (d) OFF

  9. Bill's retirement deprived us  __________  his experience and competence.   
    • (a) WITH
    • (b) FROM
    • (c) OF
    • (d) OUT OF

  10. His lack of English prevented him   __________  getting the job.
    • (a) OF
    • (b) FROM
    • (c) OUT OF
    • (d) OFF


----------Answers----------
  1 (a)   2 (b)   3 (c)   4 (d)   5 (a)   6 (d)   7 (c)   8 (b)   9 (c)   10 (b)  

printable wordgames more exercises  Print This Page 

Copyright © www.learn-english-today.com. All Rights Reserved.
Materials provided for use in the classroom or for private study. Any other use without permission is forbidden.