learn-english-today.com-logo

English Grammar Quiz

PREPOSITIONS 3

www.learn-english-today.com

Complete the sentences with the correct preposition. (Answers at the end of the page.)

  1. This house belonged  __________  my grandfather.
    • (a) OF
    • (b) TO
    • (c) FOR
    • (d) IN

  2. The salary depends  __________  the level of responsibility.      
    • (a) OF
    • (b) WITH
    • (c) IN
    • (d) ON

  3. Eva likes potatoes but she's not very keen  __________ carrots.
    • (a) OF
    • (b) TO
    • (c) INTO
    • (d) ON

  4. My girlfriend is not interested  __________ politics.
    • (a) IN
    • (b) WITH
    • (c) TO
    • (d) BY

  5. Congratulations __________   your promotion.  You deserve it.
    • (a) WITH
    • (b) AFTER
    • (c) ON
    • (d) FOR

  6. Jack didn't participate  __________  the negotiations.
    • (a) ON
    • (b) AT
    • (c) IN
    • (d) TO

  7. We must divide the group  __________  four teams.
    • (a) INTO
    • (b) TO
    • (c) IN
    • (d) BY

  8. The efforts of the whole team contributed  __________ our success.
    • (a) FOR
    • (b) ON
    • (c) IN
    • (d) TO

  9. He crashed  ___________  the fence on the side of the road.
    • (a) WITH
    • (b) IN
    • (c) INTO
    • (d) TO

  10. Julia is not here today.  She's in London  __________  business.
    • (a) ON
    • (b) FOR
    • (c) IN
    • (d) AT


----------Answers----------
  1 (b)   2 (d)   3 (d)   4 (a)   5 (c)   6 (c)   7 (a)   8 (d)   9 (c)   10 (a)  

printable wordgames more exercises  Print This Page 

Copyright © www.learn-english-today.com. All Rights Reserved.
Materials provided for use in the classroom or for private study. Any other use without permission is forbidden.