learn-english-today.com-logo

English Quiz

PREPOSITIONS 2

www.learn-english-today.com

Complete the sentences with the correct preposition.
(Answers at the end of the page.)

  1. Jack is responsible__________ advertising.  
    • (a) ON
    •  (b) OF
    •  (c) FOR
    •  (d) BY
  2. That's very kind __________ you. Thank you very much! 
    • (a) TO
    •  (b) WITH
    •  (c) FOR
    •  (d) OF
  3. My boyfriend is very  interested  __________  art.
    • (a) IN
    •  (b) TO
    •  (c) INTO
    •  (d) BY
  4. My school is close  __________  the swimming pool.
    • (a) BY
    •  (b) WITH
    •  (c) TO
    •  (d) AT
  5. The man shouted  ________ the boys who were throwing stones.
    • (a) ON
    •  (b) AFTER
    •  (c) ONTO
    •  (d) AT
  6. I'm going to visit London __________  August.     
    • (a) ON
    •  (b) AT
    •  (c) IN
    •  (d) FOR
  7. Jack is married  _________  my sister.
    • (a) TO
    •  (b) ONTO
    •  (c) WITH
    •  (d) OF
  8. It was difficult for my grandmother to get __________ the taxi.
    • (a) AT
    •  (b) ON
    •  (c) IN
    •  (d) INTO
  9. Your grandfather is old.  You must be nice __________ him.
    • (a) WITH
    •  (b) TO
    •  (c) OF
    •  (d) BY
  10. Please stop making fun __________ my accent!
    • (a) WITH
    •  (b) FOR
    •  (c) OF
    •  (d) OUT OF

----------Answers----------
  1 (c)   2 (d)   3 (a)   4 (c)   5 (d)   6 (c)   7 (a)   8 (d)   9 (b)   10 (c)  

printable wordgames more exercises  Print This Page 

Copyright © www.learn-english-today.com. All Rights Reserved.
Materials provided for use in the classroom or for private study.
Any other use without permission is forbidden.