learn-english-today.com-logo

English Grammar Quiz

PREPOSITIONS 1

www.learn-english-today.com

Complete the sentences with the correct preposition. (Answers at the end of the page..)

  1. Dad doesn't approve _____________ smoking.
    • (a) OF
    •  (b) ON
    •  (c) IN
    •  (d) TO
  2. Be careful. You're going to fall __________  the chair!       
    • (a) OUT
    •  (b) DOWN
    •  (c) OF
    •  (d) OFF
  3. I'll meet you __________ the cinema
    • (a) BY
    •  (b) AT
    •  (c) ALONG
    •  (d) BEFORE
  4. The fire-fighters were called because the building was __________ fire.
    • (a) IN
    •  (b) ON
    •  (c) INTO
    •  (d) UP
  5. We look forward __________ seeing you on Sunday.
    • (a) TO
    •  (b) FOR
    •  (c) IN
    •  (d) OF
  6. The ceremony is __________ the 4th of July
    • (a) AT
    •  (b) FOR
    •  (c) IN
    •  (d) ON
  7. Yesterday we watched a film __________ television.
    • (a) IN
    •  (b) ON
    •  (c) BY
    •  (d) WITH
  8. Julie was so upset, she burst __________ tears.
    • (a) OVER
    •  (b) OUT OF
    •  (c) ON
    •  (d) INTO
  9. Children are very fond __________ chocolate chip cookies.
    • (a) WITH
    •  (b) ON
    •  (c) OF
    •  (d) TO
  10. I'll prepare dinner. I'm good __________ cooking.
    • (a) IN
    •  (b) FOR
    •  (c) ON
    •  (d) AT

----------Answers----------
  1 (a)   2 (d)   3 (b)   4 (b)   5 (a)   6 (d)   7 (b)   8 (d)   9 (c)   10 (d)  

printable wordgames more exercises  Print This Page 

Copyright © www.learn-english-today.com. All Rights Reserved.
Materials provided for use in the classroom or for private study.
Any other use without permission is forbidden.