learn-english-today.com-logo

English Verb Quiz

PHRASAL VERBS 4

www.learn-english-today.com

Choose a phrasal verb to complete the sentences. (Answers at the end of the page.)

  1. They hope to  _________ _____  a contract and sign it before the end of the week.
    • (a) set up
    • (b) put up
    • (c) draw up
    • (d) make up

  2. He's very dependable.  You can _________ _____ him in any circumstances.
    • (a) count for
    • (b) trust in
    • (c) stand for
    • (d) rely on

  3. Many husbands avoid housework. They  manage to  _______ _____ ___ it.  
    • (a) get safe of
    • (b) go past on
    • (c) stay away of
    • (d) get out of

  4.   I'm glad you're coming to the meeting.  I  _________ _________ to meeting you.
    • (a) look ahead
    • (b) look forward
    • (c) see forward
    • (d) think ahead

  5. Leo reads the newspaper every day to _________ _____ _____ the latest events.
    • (a) stand up to
    • (b) stay on to
    • (c) keep up with
    • (d) get up to

  6. Tom and Bill had a meeting in order to  _________ _____ their difficulties.
    • (a) bash out
    • (b) wash out
    • (c) iron out
    • (d) spread out

  7. Tests will be  _________ _____ to determine the causes of the failure.
    • (a) taken up
    • (b) carried out 
    • (c) looked into 
    • (d) run on

  8. The plans for the new theatre   _________ ______ _______ a lot of criticism. 
    • (a) ran up to
    • (b) faced up with
    • (c) came up against
    • (d) was opposed to

  9. Sophie wants to resign.  We'll must _________ ____ a way to make her stay.
    • (a) set up
    • (b) turn out
    • (c) figure out
    • (d) stumble on

  10. Anyone can make a mistake but George never  _________ ____  to his errors.
    • (a) comes on
    • (b) owns up
    • (c) goes forward
    • (d) pays up

----------Answers----------
  1 (c)   2 (d)   3 (d)   4 (b)   5 (c)   6 (c)   7 (b)   8 (c)   9 (c)   10 (b)  

printable wordgames more exercises  Print This Page 

Copyright © www.learn-english-today.com. All Rights Reserved.
Materials provided for use in the classroom or for private study. Any other use without permission is forbidden.