learn-english-today.com-logo

English Verb Quiz

PHRASAL VERBS 3

www.learn-english-today.com

Choose a phrasal verb to complete the sentences. (Answers at the end of the page.)

  1. The meeting had to be  _________ _____  (postponed to a later date).
    • (a) set off
    • (b) put off
    • (c) laid off
    • (d) set to

  2. The films begins at 8.30.  I'll _________  you  _____  at 8.15.
    • (a) pick/up
    • (b) take/out
    • (c) collect/up
    • (d) run/up

  3. Tom is depressed.  He's finding it difficult to   _________ _____   his divorce.     
    • (a) get over
    • (b) get past
    • (c) go after
    • (d) give away

  4. There is no more sugar.  Never mind - we can to  _______ _______ it!
    • (a) dispense of
    • (b) make up
    • (c) take off
    • (d) do without

  5. Teaching is not easy. Sometimes they have to  __________ _____  aggressive children.
    • (a) handle to
    • (b) deal with
    • (c) cope on
    • (d) work out

  6. Alan met Julie by accident.  He  _________ _____  her at the supermarket.
    • (a) walked into
    • (b) crashed into
    • (c) bumped into
    • (d) banged into

  7. The boss wants to know how we can   _________ _____  the decrease in sales.
    • (a) make up
    • (b) break down
    • (c) add up
    • (d) account for

  8.  If we   _________ _____  of petrol on this isolated road, we'll be in trouble!   
    • (a) lack in
    • (b) run out
    • (c) stay out
    • (d) roll out

  9. Sometimes fighting  _________ _____  among supporters at football matches.
    • (a) takes off
    • (b) starts up
    • (c) breaks out
    • (d) rises up

  10. There will be no press conference tomorrow.  It has been  _________ _____ .
    • (a) called off
    • (b) taken back
    • (c) put away
    • (d) set off

----------Answers----------
  1 (b)   2 (a)   3 (a)   4 (d)   5 (b)   6 (c)   7 (d)   8 (b)   9 (c)   10 (a)  

printable wordgames more exercises  Print This Page 

Copyright © www.learn-english-today.com. All Rights Reserved.
Materials provided for use in the classroom or for private study. Any other use without permission is forbidden.