learn-english-today.com-logo

English Verb Quiz

PHRASAL VERBS 2

www.learn-english-today.com

Choose a phrasal verb to replace the words in bold. (Answers at the end of the page.)

  1. When Carla goes to work, a babysitter  (takes care of) _________ ____  the children.
    • (a) looks at
    • (b) looks up
    • (c) looks for
    • (d) looks after

  2. The babysitter (has a good relationship)   _________  ____  well with the children.
    • (a) gets out
    • (b) gets on
    • (c) gets up
    • (d) gets in

  3. Peter promises he will (stop)  _________ ____  smoking soon.    
    • (a) give in
    • (b) give over
    • (c) give up
    • (d) give out

  4. They (continue) _________ ____  talking when the teacher arrives.
    • (a) carry on
    • (b) get on
    • (c) break out
    • (d) remain on

  5. The fire fighters came and  (extinguish)  _________ ____  the fire.
    • (a) put off
    • (b) let away
    • (c) put out
    • (d) let out

  6. I'll call the shop to  (discover) _________ ____  the price.
    • (a) find out
    • (b) bring out
    • (c) turn up
    • (d) call up

  7. You never forget where  you  (spend your childhood)  _________ ____ .
    • (a) bring up
    • (b) raise up
    • (c) grow up
    • (d) rise up

  8. If your car (ceases to function) _________ ____  , you should call a garage.
    • (a) stops off
    • (b) breaks down
    • (c) turns off
    • (d) breaks out

  9. It's hard for a plane to (leave the ground) _________ ____  when there is snow.
    • (a) takes off
    • (b) start up
    • (c) lift off
    • (d) rise up

  10. You must  (return) _________ ____   the books that I lend you.
    • (a) hand in
    • (b) take back
    • (c) give back
    • (d) pay for

----------Answers----------
  1 (d)   2 (b)   3 (c)   4 (a)   5 (c)   6 (a)   7 (c)   8 (b)   9 (a)   10 (c)  

printable wordgames more exercises  Print This Page 

Copyright © www.learn-english-today.com. All Rights Reserved.
Materials provided for use in the classroom or for private study. Any other use without permission is forbidden.