learn-english-today.com-logo

English Verb Quiz

PHRASAL VERBS 1

www.learn-english-today.com

Choose a phrasal verb to replace the words in bold. (Answers at the end of the page.)

  1. Every morning  I  (stop sleeping)  _________ ____   when I hear the alarm clock.
    • (a) wake out
    • (b) wake up
    • (c) wake in
    • (d) wake off

  2. On Sundays I can  (leave bed)  _________ ____  later.
    • (a) get out
    • (b) step off
    • (c) get up
    • (d) step out

  3. We must  (be quick)  _________  ____  or we'll be late for school!
    • (a) act up
    • (b) fasten on
    • (c) hurry up
    • (d) speed in

  4. John helped the old lady to  (board)  _________ ____   the bus.
    • (a) mount on
    • (b) get on
    • (c) get up
    • (d) put on

  5. Julie went to the library to  (try to find)  _________ ____   a book.
    • (a) look out
    • (b) look after
    • (c) look for
    • (d) look out

  6. It's time for the news.  Let's  (start)  _________ ____ the radio.
    • (a) turn on
    • (b) tune in
    • (c) turn up
    • (d) tune at

  7. "Please come in and  (have a seat)   _________ ____"    said the doctor.
    • (a) seat up
    • (b) seat down
    • (c) sit up
    • (d) sit down

  8. When Dad arrives home, he  (removes)  _________ ____    his coat.
    • (a) puts off
    • (b) takes off
    • (c) leaves in
    • (d) takes out

  9. Dad couldn't see very well.   "  (wear)  _________ ____  your glasses" said Mum.
    • (a) put on
    • (b) put away
    • (c) put in
    • (d) put up

  10. When we arrive at the station, we  (descend from)  _________ ____  the train.
    • (a) get down
    • (b) stand down
    • (c) get off
    • (d) stand out

----------Answers----------
  1 (b)   2 (c)   3 (c)   4 (b)   5 (c)   6 (a)   7 (d)   8 (b)   9 (a)   10 (c)  

printable wordgames more exercises  Print This Page 

Copyright © www.learn-english-today.com. All Rights Reserved.
Materials provided for use in the classroom or for private study. Any other use without permission is forbidden.